Joi, 29 Noiembrie 2018 23:54

Corul Kinonia a concertat alături de orchestrele reunite "Lăutarii Mehedințiului" și "Maria Tănase"

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sărbătoarea dedicată zilei de 1 Decembrie în an de Centenar se va întinde pe patru zile. De joi până duminică spre înserat, severinenii vor avea parte de o serie de evenimente organizate de Primăria orașului şi Palatul Culturii "Teodor Costescu", care vor avea loc la scena de pe strada Crişan în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, cu începere de la ora 16.00.

În prima zi a manifestărilor, 29 noiembrie, severinenii veniţi în număr mare au înfruntat frigul pătrunzător şi au privit cum oraşul îmbracă straie de sărbătoare.

Veta Biriş, Daniela Condurache, Niculina Stoican, Mariana Deac, Angelica Flutur sunt doar câţiva din artiştii care au urcat pe scena de la Turnu Severin, alături de orchestrele reunite ale Ansamblului "Maria Tănase" din Craiova și "Lăutarii Mehedinţiului", orchestra de folclor a Palatului Culturii "Teodor Costescu" din Drobeta Turnu Severin, aflate sub bagheta maestrului Nicolae Drăghia, dirijorul orchestrei de folclor a Palatului Culturii și profesor de nai la Liceul de Artă din Drobeta Turnu Severin.

Din suita de momente artistice de mare valoare a făcut parte și programul muzical susținut de Corul "Kinonia" al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, care a emoţionat publicul prezent cu melodii patriotice atât de iubite de români, executate alături de orhestrele reunite, fanfara orașului Drobeta Turnu Severin și binecunoscuta interpretă de muzică populară Veta Biriș.

La manifestare au fost prezenți reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Citit 2278 ori

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Octombrie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube