Episcopia Severinului și Strehaiei - Mai 2024

Credincioşii severineni vor avea parte şi în a cincea duminică după Sfintele Paşti, a Samarinencei, de alese bucurii duhovniceşti. În această duminică, pe 2 iunie, enoriaşii şi închinătorii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin aşteaptă în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Publicat în Știri religioase

Marţi, 28 mai 2024, Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Drobeta-Turnu Severin, a găzduit a XVI - a ediţie a concursului judeţean „Ucenicii credinţei”, fiind implicate 23 echipaje de la clasa a III-a si 39 echipaje de la clasa a IV-a, cu un total de 108 copii. Elevii au venit de la mai multe şcoli din judeţul Mehedinţi, aceştia având astfel posibilitatea să-şi verifice cunoştinţele de religie însuşite până acum, dar şi să lege prietenii cu ceilalţi participanţi.

Obştea monahală a mănăstirii Gura Motrului a avut parte de bucurii duhovniceşti la ceas de seară, luni 27 mai, când Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a săvârşit slujba Vecerniei în biserica cinstitului aşezământ.

Publicat în Știri religioase

Pe 27 mai 2024, în lunea Săptămânii a IV-a după Sfintele Paști, când Biserica noastră Ortodoxă face pomenirea Sf. Mc. Iuliu Veteranul, Sf. Mănăstire Jiana din Jud. Mehedinți și-a serbat ocrotitorul.

Publicat în Știri religioase

Episcopia Severinului şi Strehaiei adresează un mesaj de felicitare pentru elevii care au obţinut rezultate excepţionale pentru judeţul Mehedinţi la etapele naţionale ale Olimpiadei Interdisciplinare de Cultură şi Spiritualitate Românească şi ale Olimpiadei Naţionale de Religie.

Publicat în Comunicate

Credincioşii severineni vor avea parte şi în a patra duminică după Sfintele Paşti, a Vindecării Slăbănogului, de alese bucurii duhovniceşti. În municipiul de pe malul stâng Dunării, ziua săptămânală de sărbătoare închinată Învierii Domnului va fi marcată prin slujire arhierească la Catedrala episcopală. Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va săvârşi Sfânta Liturghie, având alături soborul de preoţi şi diaconi ai sfântului locaş de închinare.

Publicat în Știri religioase

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați luni seară de Patriarhia Română.

Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena este celebrată în calendarul ortodox pe 21 mai, fiind una dintre cele mai importante sărbători dedicate sfinților. Această zi nu este doar o simplă rememorare a două figuri istorice, ci o celebrare a libertății religioase și a consolidării credinței creștine în lume. Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena reprezintă în tradiția creștină triumful credinței asupra opresiunii, a libertății peste constrângere.

Publicat în Știri religioase

Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena va aduna credincioşi din toate părţile județului Mehedinţi la hramul bisericii de lemn a mănăstirii Topolniţa. Slujba de praznic va fi săvârșită marţi, 21 mai, de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Răspunsurile stranei vor fi date de psalţii Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Știri religioase

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Ocrititorul Eparhiei Râmnicului, a fost sărbătorit în chip deosebit la Catedrala Arhiepiscopală, duminică, 19 mai. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și cu Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 3


mbl live


mbl youtube