Episcopia Severinului și Strehaiei - Septembrie 2022

Credincioșii din județul Teleorman sunt așteptați sâmbătă, 1 octombrie 2022, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”Adămești din comuna Nanov, cu prilejul sfințirii bisericii mari a așezământului monahal, ocrotită de Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul.

Publicat în Știri religioase

În Duminica a XIX-a după Rusalii, Predica de pe Munte - iubirea vrăjmașilor, ierarhul nostru va fi prezent în duh liturgic în biserica cu hramul „Sfântul Dumitrie Izvorâtorul de Mir” situată în incinta cimitirului ortodox „Sfântul Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Știri religioase

În ziua de joi, 29 septembrie 2022, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Publicat în Comunicate

Episcopia Severinului şi Strehaiei prin sectorul Social – Filantropic și Asociația „Filantropia Severin”, pe parcursul lunilor septembrie - octombrie, a inițiat o acțiune umanitară constând în oferirea de rechizite școlare pentru elevii mai multor unităţi de învăţământ din mediul rural.

Publicat în Comunicate

Joi, 29 septembrie 2022, în Episcopia Severinului și Strehaiei a avut loc consfătuirea anuală a profesorilor şi a tuturor cadrelor didactice care predau disciplina Religie în unităţile de învăţământ mehedinţene.

Publicat în Știri religioase

Evenimentele cultural-academice organizate în cinstea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Ocrotitorul Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea, drept o recunoaștere meritorie a bogatei contribuții în plan duhovnicesc, cultural și administrativ, pe care sfântul a avut-o ca păstor al Eparhiei Râmnicului au fost încununate de comuniunea liturgică din ziua prăznuirii sale.

Publicat în Știri religioase
Duminică, 25 Septembrie 2022 17:32

Catedrala din orașul Strehaia a fost resfințită

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, Catedrala orașului Strehaia a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii din orașul Strehaia și împrejurimi care au venit în număr mare pentru a lua parte la slujba de resfințire a acestui locaș.

Publicat în Știri religioase

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Nicodim va săvârşi Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din oraşul Strehaia, având alături un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la strană vor fi date de psalţii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Știri religioase

Ziua de 18 septembrie a acestui an, în care se face pomenirea trecerii la cele veșnice, în chip martiric, a părintelui profesor Ilarion V. Felea, ocrotitorul spiritual  al așezământului teologic arădean, a fost încununată cu slujba de târnosire a capelei Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, eveniment înscris în programul dedicat aniversării Bicentenarului Teologiei Arădene (1822-2022).

Publicat în Știri religioase

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va da curs invitaţiei Înaltpreasfințitului Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de a sluji împreună, duminică 18 septembrie, la sfințirea bisericii Facultăţii de Teologie din Arad, alături de ales sobor de preoţi şi diaconi.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 3


mbl live


mbl youtube