Episcopia Severinului și Strehaiei - Ianuarie 2022

Sărbătoare în Cetatea Aradului, astăzi, 30 ianuarie, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul  și Ioan Gură de Aur, ocrotitorii teologilor și ai instituțiilor de învățământ teologic. Sărbătoarea a fost pentru arădeni cu atât mai mare cu cât astăzi s-a făcut deschiderea manifestărilor Bicentenarului învățământului teologic arădean. La sărbătoarea comunității teologice arădene au pus bun început, prin Sfânta Liturghie, nouă Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Din soborul condus de Înaltpreasfinţitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a făcut parte şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Publicat în Știri religioase

În fiecare an, la 30 ianuarie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinţilor Trei Ierarhi, sărbătoare statornicită în calendar din secolul al XI-lea. Biserica îşi aduce aminte de aceşti trei luminători şi mari dascăli ai lumii şi Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul şi de Ioan Gură de Aur, Treime pământească ce laudă neîncetat Treimea cea cerească – cum zic slujbele noastre – şi care rămân pentru veşnicie icoane desăvârşite ale sfinţeniei şi înţelepciunii, ale smereniei şi înălţimii, ale dăruirii şi jertfei.

Publicat în Știri religioase

Astăzi 27 ianuarie 2022, biserica „Sfântul Ioan Gură de Aur” din orașul Drobeta Turnu Severin și-a serbat ocrotitorul primind în mijlocul ei pe Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Publicat în Știri religioase

Mânăstirea „Sfânta Treime” din Cerneți a organizat marți, 25 ianuarie 2022, la Centrul misionar „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin, seminarul „Împreună pentru valori mehedințene”, care a facilitat întâlnirea reprezentanților principalelor instituții interesate de promovarea valorilor de patrimoniu istoric al județului: Consiliul Județean Mehedinți, Direcția Județeană de Cultură, Palatul Culturii, Primăriile Drobeta Turnu Severin, Șimian și Broșteni, Episcopia Severinului și Strehaiei, antreprenori.

Publicat în Știri religioase

Aşa cum ne-am obișnuit, în ziua de 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române, zi care are o însemnătate uriaşă pentru istoria poporului român, instituțiile de cultură și cele ale autorităților locale au organizat diverse activităţi prin care s-a dorit punerea în valoare a acestor momente istorice deosebite care au dus la întregirea neamului românesc.

Publicat în Știri religioase

Astăzi, 24 ianuarie 2022, când se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin a fost oficiată după slujba Sfintei Liturghii slujba de TeDeum. Cunoscută şi sub numele de "Mica Unire", acest major eveniment este considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.

Publicat în Știri religioase

Aşa cum ne-am obișnuit, în ziua de 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române, zi care are o însemnătate uriaşă pentru istoria poporului român, instituțiile de cultură și cele ale autorităților locale organizează diverse activităţi prin care se doreşte punerea în valoare a acestor momente istorice deosebite care au dus la întregirea neamului românesc.

Duminică, 23 Ianuarie 2022 19:14

Un nou preot pentru Parohia Marga

Bucurie duhovnicească a fost duminică, 23 ianuarie, pentru credincioșii parohiei Marga din protopopiatul Drobeta Turnu Severin. Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a săvârșit, în biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” din localitatea Șiroca, filie a parohiei Marga, Sfânta Liturghie arhierească alături de un sobor ales de preoti si diaconi.

Publicat în Știri religioase

Duminică, 23 ianuarie, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei va săvârși Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Înălţarea Domnului” din satul Şiroca. Cu acest prilej, prin Taina Hirotoniei, ierarhul nostru va adăuga în rândurile preoţilor mehedinţeni un nou slujitor al Sfântului Altar.

Publicat în Știri religioase

Luni, 24 ianuarie 2022, se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), eveniment crucial din istoria poporului nostru, împlinire a unui ideal istoric încununat la Bucureşti prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Ţării Românești, într-o clădire a Bisericii Ortodoxe Române de pe Dealul Mitropoliei, pe locul unde se află azi Palatul Patriarhiei.

Publicat în Comunicate
Pagina 1 din 3


mbl live


mbl youtube