Episcopia Severinului și Strehaiei - Februarie 2021

În fiecare an, în ziua de 1 martie, la mănăstirea mehedințeană Topolnița se săvârșește o slujbă cu totul deosebită. Cu acest prilej, chinovia de pe apa Topolniței devine, în prag de primăvară, loc de rugăciune.

Publicat în Știri religioase
Sâmbătă, 27 Februarie 2021 22:31

Parohia mehedințeană IIovăț are un nou preot

Sâmbătă, 27 februarie 2021, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a poposit în mijlocul enoriașilor parohiei Ilovăț, protopopiatul Baia de Aramă, județul Mehedinți, unde a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială.

Publicat în Știri religioase

Sâmbătă, 27 februarie 2021, la Mănăstirea Topolnița din județul Mehedinți a fost săvârșită slujba Parastasului în cinstea Părinților Grațian Rădac, Vichentie Popescu și Pavel Nicolaescu, stareți și duhovnici ai vetrei monahale din Valea Topolniței, dar și a celorlalți viețuitori ai acestei mănăstiri, mutați în Împărăția Cerească, odată cu trecerea timpului.

Publicat în Știri religioase

Sâmbătă, 27 februarie, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei va săvârși Sfânta Liturghie la Biserica din localitatea Ilovăţ. În cadrul evenimentului euharistic va avea loc Sfânta Taină a Hirotoniei și instalarea noului preot paroh al Parohiei Ilovăţ.

În Duminica a XXXIV-a după Rusalii, pe 28 februarie, credincioşii parohiei mehedinţene Baloteşti vor primi în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim.

Preasfinţia Sa va săvârşi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Ierarhul mehedinţean va fi însoţit în vizita pastorală de un grup psaltic de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, care va da răspunsurile slujbei euharistice.

Publicat în Știri religioase

În ziua de 25 februarie 2021, în Palatul Patriarhiei din Bucureşti, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Publicat în Comunicate

În Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei a avut loc, miercuri, 24 februarie 2021, ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești a Bisericii Ortodoxe Române.

Publicat în Știri religioase

Duminică, 21 februarie, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Catedrala cu hramurile "Învierea Domnului" şi "Sf.M.Mc.Gheorghe" din Drobeta Turnu Severin. Ierarhul va avea alături soborul de preoţi şi diaconi al Catedralei. Răspunsurile la strană vor fi date de membrii celor două grupuri psaltice ale Catedralei.

Publicat în Știri religioase

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va sluji sâmbătă, 20 februarie, în Parohia mehedinţeană Buseşti din Protopopiatul Baia de Aramă. Ierarhul va săvârși Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în biserica din localitate, aflată sub ocrotirea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril.

Publicat în Știri religioase

Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, serbat de Biserica Ortodoxă la data de 17 februarie, a fost sărbătorit în mod deosebit în parohia mehedinţeană Obârşia-Cloşani, din protopopiatul Baia de Aramă. Cu acest prilej, a fost săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de un ales sobor de preoţi şi diaconi, în cadrul căreia au fost pomeniţi ctitorii şi toţi ostenitorii cinstitului lăcaş de închinare.

Publicat în Știri religioase

Miercuri, 17 februarie, când sinaxarul ortodox îl rânduiește spre cinstire pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, biserica parohiei Obârşia Cloşani îşi serbează hramul. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, se va afla în mijlocul credincioşilor parohiei şi va săvârşi Sfânta Liturghie, având alături un sobor de preoți și diaconi, rugându-se împreună pentru sănătate, mântuire şi dobândirea cererilor celor de folos.

Răspunsurile stranei vor fi date în manieră bizantină de grupul psaltic de la Catedrala Episcopală din Severin.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 2


mbl live


mbl youtube