Episcopia Severinului si Strehaiei - Noiembrie 2021

Astăzi, 30 noiembrie 2021, când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Apostol  Andrei, Cel întâi chemat și ocrotitorul României, Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Aluniș și-a serbat ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Publicat în Știri religioase

Românii de pretutindeni sărbătoresc Miercuri, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, în marile oraşe ale ţării fiind organizate evenimente dedicate sărbătorii, însă, toate se vor supune regulilor din contextul pandemic actual.

Manifestările religioase de la Drobeta-Turnu Severin, dedicate Zilei Naționale a României, vor începe prin săvârşirea Sfântei și Dumnezeieştii Liturghii, oficiată de către soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei Episcopale din municipiu, începând cu ora 6.00, după care va urma slujba de Te Deum, la orele 8:30.

Festivităţile organizate de autorităţile locale debutează la ora 10.00 la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, cu un ceremonial militar-religios care va cuprinde: prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, prezentarea alocuțiunilor privind semnificația și importanța zilei de 1 Decembrie şi depunerea de coroane de flori.

Slujba religioasă și de comemorare a eroilor va fi săvârşită cu binecuvântarea Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, de un sobor de preoţi de la Centrul Eparhial.

În fiecare an, la 30 noiembrie, biserica cu hramul "Sfântul Apostol Andrei" din cartierul Aluniş îşi serbează ocrotitorul. Cu acest prilej, părintele paroh Ionuț Ștefan invită credincioşii severineni să participe la slujbele oficiate în cinstea celui care a creştinat neamul românesc.

Publicat în Știri religioase

În Duminica a XXX-a după Rusalii, ierarhul mehedințenilor, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, se va afla în mijlocul credincioșilor din Drobeta Turnu Severin. Preasfinția Sa va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din municipiu, având alături soborul de preoţi şi diaconi ai sfântului lăcaş de închinare, iar răspunsurile stranei vor fi asigurate de către psalții Catedralei.

Publicat în Știri religioase

De marele praznic al Intrării Maicii Domnului în Biserică, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va sluji Sfânta Liturghie la mănăstirea Vodița.

Publicat în Știri religioase

Sâmbătă 20 noiembrie 2021, la Mănăstirea Vodița din cuprinsul Eparhiei Severinului și Strehaiei, a avut loc un eveniment de suflet, desfășurat în cadrul Proiectului „ȘCOALA DE GRAMATICI-RĂVAȘE INSPIRATE CU LITERE LUCRATE” având ca principal scop marcarea a 500 de ani de la prima scrisoare scrisă în limba română - Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung (1521).

Publicat în Știri religioase

Marţi, 16 noiembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, îşi aniversează ziua de naştere. La binecuvântata vârstă de 64 de ani, sunt alături de IPS Părinte Mitropolit ierarhii, preoţii şi credincioşii din Mitropolia Olteniei. Cu toţii înălţă rugăciune de mulţumire către Bunul Dumnezeu pentru paza şi îndelungă slujirea întru mulţi şi binecuvântaţi ani ai arhipăstorului lor din Cetatea Băniei.

Publicat în Comunicate

Astăzi, 14 noiembrie 2021, când Biserică noastră prăznuiește „Duminica samarineanului milostiv", Biserica din localitatea Voloiac, a îmbrăcat haina de sărbătoare primind vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei. Vizita ierarhului a fost prilejuită de sfințirea capelei și a trapezei parohiale.

Publicat în Știri religioase

Biserica Ortodoxă a prăznuit sâmbătă, 13 noiembrie 2021, pe Sfântul Ioan Gură de Aur, reprezentantul cel mai de seamă al artei oratorice creştine.

Publicat în Știri religioase

În Duminica a XXV-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Nicodim va participa la festivităţile prilejuite de împlinirea a 450 de ani de la prima atestare documentară a satului Voloiac.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 2


mbl live


mbl youtube