Episcopia Severinului și Strehaiei - Iulie 2020

În data de 1 August 2020, când se împlinesc 100 ani de la nașterea părintelui Nil Dorobanțu, Preasfințitul Părinte Nicodim va oficia Sfânta Liturghie și o slujbă de pomenire a părintelui în parohia Crainici, în prezența reprezentanților Asociației Nil Dorobanțu. Profesorul Cornel Boteanu va lansa o carte ce are ca subiect viața și opera părintelui Nil.

Publicat în Știri religioase

În Duminica a VII-a după Rusalii, a Vindecării celor doi orbi și a unui mut din Capernaum, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a săvârşit Sfânta Liturghie, în sobor de preoţi şi diaconi, în Catedrala Episcopală "Învierea Domnului" şi "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Știri religioase
Duminică, 26 Iulie 2020 00:40

Hramul Mănăstirii Sfânta Ana

Sâmbătă, 25 iulie 2020, când Biserica Ortodoxă a prăznuit Adormirea Sfintei Ana, mănăstirea mehedințeană ,,Sfânta Ana" din localitatea Orșova și-a serbat hramul.

Publicat în Știri religioase

În Duminica a VII-a după Rusalii, a Vindecării celor doi orbi și a unui mut din Capernaum, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va săvârşi Sfânta Liturghie, în sobor de preoţi şi diaconi, în Catedrala Episcopală "Învierea Domnului" şi "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Știri religioase

Sâmbătă, 25 iulie, Mănăstirea "Sfânta Ana" din Orşova își va serba hramul. Cu acest prilej va fi oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care va fi însoțit în rugăciune de un sobor de preoți şi diaconi, în timp ce la strană răspunsurile vor fi date de psalţii Catedralei Episcopale din Severin.

Publicat în Știri religioase

În ziua de miercuri, 22 iulie 2020, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează împlinirea vârstei de 69 de ani.

Publicat în Comunicate

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se reuneşte în şedinţă de lucru, marţi, pentru alegerea noului arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Publicat în Știri religioase

Luni 20 iulie 2020 de sărbătoarea Sfântului Ilie Tesviteanul, biserica din satul Schitul de Sus și-a serbat hramul, primind vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a slujit aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Publicat în Știri religioase

Duminică 19 iulie 2020, când Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfinților Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic, biserica severineană din Cartierul Crihala, asezată sub purtarea de grijă a Sfântului Ilie Tesviteanul, și-a serbat cu anticipație hramul.

Publicat în Știri religioase

Binecredincioşii creştini mehedinţeni sunt aşteptaţi să participe luni la hramul bisericii Schitul de Sus. Aşezată sub patronajul spiritual al Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, lăcaşul de închinare va aduna în juru-i mulţime de pelerini veniţi de prin toate părţile judeţului în ziua praznicului slăvitului proroc.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 2


mbl live


mbl youtube