Episcopia Severinului și Strehaiei - Iunie 2020

Marți, 30 iunie, când biserica Ortodoxă Română face prăznuirea Soborului celor doisprezece Apostoli, biserica nouă a satului Balotești din județul Mehedinți și-a serbat hramul.

Publicat în Știri religioase

Hramul noii biserici din localitatea Baloteşi, Soborul celor 12 Apostoli, se constituie într-un nou reper în timpului sacru în care se desfăşoară viaţa liturgică a credincioşilor din această comunitate. Praznicul va fi marcat prin săvârşirea Sfintei Liturghii de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei şi Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria şi locţiitor al Daciei Felix, marţi 30 iunie.

Publicat în Știri religioase

În Duminica a treia după Rusalii Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin a îmbrăcat straie de sărbătoare primind vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim care a slujit aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Slujba Utreniei și Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au fost oficiate pe esplanada Catedralei de către Preasfințitul Părinte Nicodim având alături soborul Sfintei Catedrale. Răspunsurile liturgice au fost date alternativ de către protopsalții catedralei în două strane.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim a ținut un cuvânt de învățătură tâlcuind pericopa Evanghelică duminicală ce face referire la grijile vieții.

 

Publicat în Știri religioase

Luni, 29 iunie, în ziua praznicului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Întâistătătorul Eparhiei Severinului şi Strehaiei va sluji la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Știri religioase

Drept-slăvitorii creștini severineni sunt chemați la rugăciune și comuniune în Duminica a III-a după Rusalii, bucurându-se de prezenţa ierarhul nostru, Părintele Episcop Nicodim care va sluji Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală cu hramurile "Învierea Domnului" şi "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Drobeta Turnu-Severin. Slujba va începe la orele 07.30.

Publicat în Știri religioase

Miercuri, 24 iunie, în ziua prăznuirii Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, biserica Grecescu din Drobeta Turnu Severin îmbracă straie de sărbătoare, evenimentul fiind prilejuit de praznuirea hramului de vara al vechii catedrale a urbei Severinului.

Publicat în Știri religioase
Duminică, 21 Iunie 2020 21:40

Hramul de vară al mănăstirii Vodița

În Duminica a II-a după Rusalii, când Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe toți sfinții români, vechea vatră monahală Vodița, ctitoria Sfântului Nicodim de la Tismana, și-a serbat hramul de vară.

Publicat în Știri religioase

La sfârșitul acestei săptămâni, străvechea vatră monahală a Vodiţei îmbrăcă veșminte de sărbătoare, eveniment prilejuit de noul hram: Duminica a II-a după Rusalii a Sfinţilor Români. În cinstitul așezământ slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei având alături un sobor de preoţi şi diaconi.

Publicat în Știri religioase

Având în vedere că, din 17 iunie 2020, o serie de limitări și interdicții care privesc viața cetățenilor încetează, în consultare cu autoritățile de stat competente, Patriarhia Română transmite următoarele îndrumări către unitățile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române din țară, privind participarea credincioşilor la sfintele slujbe în interiorul şi în exteriorul lăcaşurilor de cult:

Publicat în Comunicate

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, în ziua de luni, 15 iunie 2020, la împlinirea a 131 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului naţional Mihai Eminescu, la Catedrala Episcopală va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească, urmată de o slujbă de pomenire a poetului.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 2


mbl live


mbl youtube