Miercuri, 06 Februarie 2019 09:16

Noul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ziua de 5 februarie 2019, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Domnul Andrew James Noble, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la București.

Excelența Sa a mulțumit pentru primire, subliniind faptul că se bucură să revină în România și să cunoască realitățile societății și ale Bisericii noastre eliberate de constrângerile pe care le-a constatat el însuși înainte de căderea regimului comunist. De asemenea, domnul ambasador a subliniat importanța bunelor relații dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Anglicană.

Preafericitul Părinte Patriarh a apreciat bogata experiență diplomatică a domnului ambasador și contribuția sa importantă la aprofundarea bunelor relații dintre țările noastre.

Au fost luate in discuție aspectele complexe ale realităților satului românesc, afectat de migrația masivă a forței de muncă și de efectele depopulării rurale. Patriarhul României a prezentat amplele programe social-filantropice ale Bisericii, care corespund nevoilor comunităților de la sate, îndeosebi în rândul bătrânilor şi al tinerilor rămași în grija rudelor.

Excelența Sa, domnul Andrew Noble, a amintit faptul că unul dintre marii ambasadori ai valorilor satului românesc este chiar Alteța Sa Regală Charles, Prințul de Wales. Ambasadorul a subliniat faptul că diversitatea și bogăția satului românesc au supraviețuit regimului comunist.

Totodată, au fost luate în discuție traficul de ființe umane, precaritatea accesului la servicii de asistență medicală și de educație din zona rurală, subliniindu-se importantul rol al Bisericii Ortodoxe Române în diminuarea acestor probleme.

În încheiere, Preafericitul Părinte Patriarh i-a dorit succes Domnului Ambasador în misiunea sa diplomatică la București.


BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

 

Citit 612 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« August 2019 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube