Episcopia Severinului și Strehaiei - Vineri, 04 Septembrie 2020
Vineri, 04 Septembrie 2020 15:59

Ciumarca Satului Balotești

Vineri 4 septembrie 2020, în satul Balotești al comunei Izvorul Bârzii, credincioșii au venit cu mic cu mare pentru a se ruga împreună la Ciumarca satului Balotești.

Publicat în Știri religioase

Sâmbătă, 05 septembrie, la Biserica cu hramul "Naşterea Maicii Domnului" din cimitirul Bibăn al comunei Pădina, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va oficia slujba de sfințire a sfântului locaș.
La ceremonia religioasă urmează să participe și un sobor de preoți şi diaconi.

Biserica a fost ridicată pe cheltuiala familiei domnului Mirea Emil şi a fost începută de tatăl lui, Mirea Vasile, în 1993.

***

Duminica a XIII-a după Rusalii va fi un prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii severineni. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur va fi oficiată în Catedrala Episcopală de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de soborul de preoți și diaconi al Sfintei Catedrale.

Răspunsurile la strană vor fi date de membrii celor două grupuri psaltice ale Catedralei.

În această duminică se va citi evanghelia de la Matei 21, 33-44 în care este redată pilda "Lucrătorilor celor răi", care face parte din cele 10 pilde eshatologice rostite de Mântuitorul Hristos. Coordonata eshatologică a fost o trăsătură de baza a creștinismului. Tensiunea eshatologică s-a concretizat printr-o așteptare a comuniunii desăvârșite cu Sfânta Treime în Împărăția lui Hristos, dar această așteptare era trăită împreună cu Hristos. Tensiunea eshatologică a fost generatoare de o intensă viață duhovnicească.

Publicat în Știri religioase


mbl live


mbl youtube