Episcopia Severinului și Strehaiei - Vineri, 14 Iunie 2019

Parohia Orșova Sud organizează în perioada 16-17 iunie 2019 mai multe acțiuni cultural-religioase și artistice sub genericul "Ruga Orșoveană", ajunsă la a X-a ediție.

Manifestările se vor desfășura la Biserica cu hramul "Sfântul Nicolae" din Orșova și sunt prilejuite de sărbătorirea a două mari praznice ale ortodoxiei "Pogorârea Duhului Sfânt" și "Sfânta Treime". Ruga Orșoveană a fost odinioară tradiționala zi a orașului, zi ce a fost brusc întreruptă în anul 1951 când au început deportările în Bărăgan.

Rugă Orșoveană va avea deschiderea oficială duminică, 16 iunie, începând cu orele 17.30.

În acest context, pentru a îmbrăca această sărbătore într-o haină de bucurie și pentru a veni în întâmpinarea dragostei și evlaviei orșovenilor, Părintele Paroh Iulian Nedelcu face aleasă chemare tuturor celor care vor să ia parte la bucuria acestei prăznuiri.

Publicat în Stiri religioase

 Ziua de 14 iunie este celebrată în toată lumea ca Zi Mondială a Donatorului de Sânge, fiind una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică marcate de Organizația Mondială a Sănătății.

Publicat în Comunicate

Luni, 17 iunie, de praznicul Sfintei Treimi, trei mănăstiri mehedințene vor îmbrăca straie de sărbătoare. Chinoviile de maici de la Mraconia, Cerneți și Strehaia formează troița așezămintelor monahale istorice din Episcopia Severinului și Strehaiei care își serbează hramul în cea de-a doua zi de Rusalii.

Publicat în Stiri religioase

În Duminica a VIII-a după Paşti, a Rusaliilor, Cincizecimii sau Pogorârii Sfântului Duh, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Cerneţi.

Publicat în Stiri religioase


mbl live


mbl youtube