Imprimă această pagină
Marți, 30 Ianuarie 2018 18:46

Facultatea de Teologie din Cetatea Băniei a îmbrăcat veșmânt de sărbătoare

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultatea de Teologie din Cetatea Băniei a îmbracat haină de sărbătoare, sărbătorindu-și astăzi, 30 ia­nua­rie, ocrotitorii spirituali. Astfel, de praznicul Sfinţilor Trei Ierarhi, Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei alături de alesul sinod mitropolitan format din Înalt Preasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală ,,Madona Dudu" din Craiova, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, profesori ai Facultății de Teologie.

În cadrul Sfintei Liturghii, domnul Asist. Univ. Dr. Mihail Ciurea, asistent al acestei facultăți pentru disciplina limbilor clasice, a primit Sfânta Taină a Hirotoniei întru diacon pe seama Catedralei Arhiepiscopale ,,Madona Dudu" din Craiova, iar Preacucernicului Părinte Conf. Univ. Dr. Sergiu-Grigore Popescu i-a fost acordat distincția de iconom-stavrofor pentru eforturile depuse în întreaga sa activitate. După Sfânta Liturghie , festivităţile au continuat la noul sediu al Facultăţii de Teologie din Craiova, în Aula „Mitropolit Nestor Vornicescu”, str. Brestei nr. 24, unde Preacucernicul Părinte Conf. Univ. Dr. Marin Cojoc a susţinut în plen o prelegere teologică despre viaţa şi lucrarea Sfinţilor Trei Ierarhi, iar corul facultăţii a încântat sufletele celor prezenți cu un recital de muzică religioasă.

Tot în această zi, profesorul Martin Tamke, de la Facultatea de Teologie din Gottingen - Germania, a susţinut conferinţa cu titlul: „Ce îl definește pe monah? Controverse privind idealul monahal în literatura siro-răsăriteană de sfârşit de secol VI şi început de secol VII”. Întâlnirea cu profesorul german, reputat cercetător şi specialist al istoriei şi teologiei siriace, a fost moderată de Preacucernicul Părinte Conf. Univ. Dr. Ioan Picu Ocoleanu, cadru didactic titular al Facultăţii de Teologie din Craiova.

Foto: Aurel-Marian-Augustin Gherghinescu

Citit 7471 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2018 18:51

Galerie de imagini