Imprimă această pagină
Duminică, 11 Noiembrie 2018 16:21

Enoriașii parohiei ,,Sfântul Ierarh Nicolae" din satul Gemeni, Protopopiatul Vânju-Mare, au un nou păstor

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 11 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Gemeni, protopopiatul Vînju Mare.

 În cadrul evenimentului euharistic a avut loc Sfânta Taină a Hirotoniei întru preot, a tânărului diacon Dimitrie Pătuleanu.  

Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost asigurate de către psalții Catedralei Episcopaledin Drobeta-Turnu-Severin. 

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a instalat pe părintele Dimitrie Pătuleanu ca preot paroh al parohiei ,, Sfântul Ierarh Nicolae" din satul Gemeni, această rămânând vacantă în urma pensionării părintelui paroh Lăpădat Popa, totodată oferindu-i acestuia titlul de iconom-stavrofor pentru întreaga sa activitate pastoral-misionară la această parohie.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Episcop  Nicodim le-a vorbit tuturor celor prezenți despre rolul și misiunea preotului în societatea contemporană.

Foto: Marian Gherghinescu

Citit 5566 ori Ultima modificare Luni, 12 Noiembrie 2018 13:27

Galerie de imagini