Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 00:41

Conferința Pastoral Misionară de toamnă-iarnă

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preoţii şi cântăreţii bisericeşti din Episcopia Severinului şi Strehaiei au participat, vineri, 10 noiembrie a.c., începând cu orele 17.30, în sala mare a Palatului Culturii “Teodor Costescu”, din Drobeta Turnu Severin, la Conferinţa pastoral-misionară de toamnă-iarnă.

 

Tema acestei ediţii a fost “Familia românească între normalitate şi patimă”, conferinţa fiind susţinută de domnul Dr. Prof. Univ. Pavel Chirilă. 

Conferința aceasta se încadrează în contextul demersului inițiat de către Coaliția pentru familie cu privire la modificarea articolului 48 alin. 1 din Constituția României, ce doreste să definească mult mai precis identitatea familiei.

Timp de aproape două ore preoții și credincioșii au audiat conferința susținută de domnul Doctor Pavel Chirilă iar la finalul conferinței cei prezenți au adresat întrebări cu privire la tema conferinței.

Născut în anul 1946 la Slatina Nera (Caras Severin), este medic primar de boli interne, doctor în ştiinţe medicale cu o lucrare despre „Actul antiinflamator şi antiinfecţios al extractelor vegetale”.

După 1989, a reuşit să construiască mai multe instituţii, care au avut influenţa pe plan naţional: spitalul creştin Christiana din Bucureşti, şcoala postliceala sanitară omonimă, editura cu acelaşi nume, o clinică de tratamente naturiste – „Naturalia” – la Voluntari, lângă Bucureşti, şi tot acolo Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Irina”, pentru bolnavii de cancer.

În plus, a ctitorit o mănăstire de maici în Pipera, o alta la Slatina Nera, dar şi o biserică în Voluntari. În ultimii ani, dr. Pavel Chirilă a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Bucureşti, specialist în tratamente naturiste şi promotor al conceptului de medicină creştină.

E autor sau coautor al mai multor cărţi: „Meditaţie la medicină biblică”, „Introducere în medicină pastorală”, „Alimentaţia echilibrată a omului sănătos - principiile dietei naturiste” şi „Teologie socială”.

Citit 4445 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 00:49

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube