Duminică, 28 Octombrie 2018 14:22

Hirotonie şi instalare de preot la parohia Comanda

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, pe 28 octombrie, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia mehedințeană Comanda. Vizita chiriarhală a fost prilejuită de hirotonia unui nou preot pentru comunitatea locală.

Preasfințitul Părinte a fost întâmpinat cu dragoste de către credincioşii prezenți, care i-au mulțumit pentru purtarea de grijă de a le rândui un nou păstor de suflete.

Ziua de sărbătoare a început cu săvârşirea Utreniei şi a Sfintei Liturghii, la care au luat parte în număr mare fiii satului. La ceremonia religioasă au slujit alături de Părintele Episcop, câțiva preoți din satele învecinate. Bunii creştini s-au putut ruga lui Dumnezeu, bucurându-se de atmosfera duhovnicească întreținută de cântările bisericeşti executate cu profesionalism de grupul psaltic de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele diacon Arnăutu Marian Constantin a primit Taina Hirotoniei întru preot pe seama bisericii cu hramul “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Actul de instalare ca paroh a fost citit înaintea credincioşilor de către protoiereul protopopiatului Strehaia, Pr. Popescu Gheorghe-Caludiu. Ierarhul mehedințean i-a dăruit apoi tânărului preot, o cruce, cheia şi Evanghelia bisericii, ca însemne ale slujirii sale.

La finalul Sfintei Liturghii, proaspătul hirotonit a mulțumit celor prezenți pentru căldura primirii, rugându-i pe enoriaşi să îi fie alături în lucrarea sa pastorală. Părintele Arnăutu a mulțumit şi Chiriarhului său pentru încrederea acordată, arătându-şi râvna şi dorința de a depune eforturi spre propăşirea duhovnicească a comunității locale.

 

Citit 7957 ori Ultima modificare Luni, 29 Octombrie 2018 15:03

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube