Joi, 10 Mai 2018 18:26

Patriarhul României a primit vizita de prezentare a ambasadorului Mexicului la București

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de 10 mai 2018, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa domnul Guillermo Ordoria, ambasadorul statului Mexic în România, care a fost însoțit de domnul consilier Carlos García Delgado, șeful Cancelariei, și de domnul Martín Borrego Llorente, secretar III al Ambasadei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit pentru vizită și a apreciat bogata activitate diplomatică și academică a domnului ambasador.

Excelența Sa a mulțumit pentru primire și a transmis Patriarhului României salutările Președintelui Mexicului și cele ale Ministrului de Externe.

De asemenea, domnia sa a prezentat o serie de inițiative ale Mexicului la Națiunile Unite cu privire la fenomenul migrației și la drepturile migranților, precum și un document referitor la datoriile și obligațiile individului.
Un ultim punct al prezentării domnului ambasador a făcut referire la procesul electoral din Mexic, ca model internațional de bună-practică.

Au fost de asemenea discutate relațiile dintre Stat și Cultele religioase în cele două țări, scoțându-se în evidență importanţa parteneriatului pentru ambele părți într-o democrație consolidată.

Preafericitul Părinte Patriarh a exprimat în încheiere dorința organizării unor evenimente culturale comune româno-mexicane, pornind de la moștenirea latină comună a celor două popoare.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Citit 586 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

« Noiembrie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
 


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube