Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 16:49

Slujba de sfințire a Aghesmei Mari și în Episcopia Severinului și Strehaiei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Azi, 06 ianuarie 2018, zi importantă pentru noi toți, în care Mântuitorul Iisus Hristos a primit Botezul în râul Iordanului, Preasfințitul Părinte Nicodim, episcop al Severinului și Strehaiei, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu-Severin , a mers în procesiune până la Portul Fluvial din Severin, fiind înconjurat de preoții și credincioșii Catedralei Episcopale.

Pe tot parcursul procesiunii s-au adăugat preoți și credincioși de la alte parohii ale orașului, în glas de cântări bisericești care vestesc această minunată sârbătoare.

Ajunși în port, Preasfințitul a fost întâmpinat de numeroase persone care au venit într-un număr foarte mare pentru a lua parte la slujba de sfințire a Aghesmei Mari, dar și pentru a lua aghiasmă, dat fiind faptul că aceasta se sfințește o singură dată pe an.

După slujba de sfințire, Preasfințitul Părinte Nicodim a sfințit și fluviul Dunărea, după care a aruncat o cruce în fluviu, iar cel care a reușit să o prindă a fost un severinean curajos, care nu s-a temut de apele reci ale fluviului. La sfârșitul întregii ceremonii, Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor prezenți despre marea sărbătoare a Botezului Mântuitorului și a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au ocupat cu organizarea acestei minunate ceremonii.

foto: Aurel-Marian-Augustin Gherghinescu

Citit 5010 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 16:54


mbl live


mbl youtube