Duminică, 10 Iunie 2018 22:03

Adunarea Tinerilor Ortodocşi din Episcopia Severinului ediţia a IX-a

Publicat de Adunarea Tinerilor Ortodocşi din Episcopia Severinului ediţia a IX-a
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mănăstirea mehedinţeană Topolniţa a găzduit Duminică, 10 iunie, a IX-a ediţie a Adunării Tinerilor Creştin-Ortodocşi din Episcopia Severinului şi Strehaiei. Vechea ctitorie a Sfântului Nicodim de la Tismana și-a deschis larg porțile oferind un spațiu sacru tuturor acelora care sunt în căutarea rugăciunii și studiului. Şi viețuitorii cinstitei chinovii, cu binecuvântarea părintelui stareț Pavel Nicolăescu, au ajutat la buna desfășurare a activităților.

Întâlnirea a fost organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, prin sectorul Cultural şi Învățământ, în colaborare cu Catedra de Religie a Inspectoratului Școlar Judeţean Mehedinţi în contextul Anului omagial 2018 - al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Tineri, însoțiți de părinți și dascăli, și-au dat întâlnire la vechea vatră monahală pentru a dezbate diverse subiecte legate de tema întâlnirii: Unitate și Credință. Inâlnirea tinerilor s-a desfăsurat pe mai multe etape, iar moderatorii intâlnirii au fost Profesor Dana Săftoiu, Inspector la disciplina Religie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, Maica Emilia Nistoroiu de la Mănăstirea Cerneți din Episcopia Severinului și Strehaiei și Domnul Mihai Corcodel, Consilier al sectorului Cultural și Învățământ al Episcopiei Severinului și Strehaiei

Manifestarea dedicată tinerilor a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită la altarul de vară de un ales sobor de preoţi slujitori la altar dar și la catedra de religie. Din sobor au făcut parte și preacuvioșii părinți slujitori ai Mănăstirii Topolnița. Cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii a fost ținut de părintele Stelian Alin Dumitru de la Parohia Sfântul Ilie Tesviteanul din Drobeta Turnu Severin, profesor de religie la Liceul de Arta din Drobeta Turnu Severin.

Înainte de deschiderea sesiunilor de discuții, tinerii au luat parte la tradiționala agapă frățească organizată de Episcopia Severinului şi Strehaiei.

În continuarea programului tinerii au lucrat pe grupuri de lucru, fiecare grup având aleasă câte o culoare a ecusonului din culorile Tricolorului.

Invitații Adunării Tinerilor Mehedințeni au fost Membrii Grupului Izvorașul  al Episcopiei Severinului și Strehaiei care au interpretat un repertoriu de cântece patriotice dedicate Marii Uniri de la 1918, elevii prezenţi invățând o parte din aceste cântece patriotice.

La o parte din sesiunile Adunării Tinerilor Mehedințeni a luat parte si Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei care a purtat un dialog cu tinerii prezenți la întâlnire.

Manifestarea de spiritualitate şi-a propus să dezvolte în rândul tinerilor mehedinţeni abilităţile de comunicare, cunoașterea valorilor naționale și a factorilor identitari, a valorilor ortodoxiei și rolului fundamental al Bisericii Ortodoxe Române în realizarea și menținerea unității de credință și neam.

Citit 4717 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2018 11:53


mbl live


mbl youtube