Joi, 13 Septembrie 2018 11:47

13 septembrie 2018 - Ziua pompierilor din România -170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, sărbătorită în fiecare an la data 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a organizat competiţii sportive, expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie, puncte de informare preventivă, o expoziţie de artă plastică, o activitate dedicată exclusiv copiilor, dar şi festivitatea de depunere a jurământului militar, miercuri, 12 septembrie 2018. 

Tot în această zi, cei care s-au evidențiat în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au primit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, diplome de merit.

Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România s-au încheiat joi, 13 septembrie, cu un ceremonial militar-religios, urmat de o paradă militară, ce s-au  desfăşurat pe Bulevardul Carol I, Zona Palatului Culturii “Teodor Costescu”, începând cu ora 10.00. Toţi cei prezenţi la eveniment au putut intra în atmosfera camaraderească, pe acordurile fanfarei militare şi au văzut tehnica militară aparţinând serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, dar şi a serviciilor voluntare, publice şi private, pentru situaţii de urgenţă reprezentative ale judeţului. 

De asemenea, pe esplanada Fântânii Cinetice a avut loc o expoziţie cu o parte din tehnica de intervenţie şi accesoriile folosite de pompieri, dar şi un punct de informare preventivă.

Totodată, subunităţile de pompieri ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, și-au deschis porţile, în intervalul orar 09.00-14.00 pentru a dezvălui vizitatorilor tehnica şi misiunile salvatorilor mehedinţeni.

În cadru festivităților prilejuite de aniversarea celor 170 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, a avut loc o slujbă de pomenire în cinstea eroilor pompieri căzuți la datorie în timpul bătăliei.

La încheierea ceremonialului religios, au fost înmânate numeroase distincții pentru toți aceea care s-au remarcat în diferitele misiuni. primit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, diplome de merit.

Citit 5024 ori Ultima modificare Joi, 13 Septembrie 2018 23:47

Media


mbl live


mbl youtube